Näin löydät töitä
TyöHämeen työllisyys- ja yrityspalvelut aloitti toimintansa 1.1.2025.
Uusista työpaikoista löydät ilmoituksia useilta verkkosivuilta. Voit halutessasi tehdä hakuvahdin, jolloin saat sähköpostiin tiedon, kun sinua kiinnostava työpaikka tulee hakuun.
Tässä esimerkkejä työnhakusivustoista. Sivut ovat yleiskielellä.
Harkitsetko oman yrityksen perustamista? Tai mietitkö, millainen yritys sinulle sopii?
Ota yhteyttä omaan työnvälittäjääsi tai yrityskoordinaattoreihimme ja saat ilmaista neuvontaa yrityksen perustamiseen liittyen. Täältä näet yrityskoordinaattoreiden yhteystiedot
Saat myös ilmaista apua yrittäjyyteen liittyen täältä:
Hämeenlinnassa tai Hattulassa sinua auttaa Hämeen Uusyrityskeskus,
Forssassa sinua auttaa Forssan Yrityskehitys Oy.
Nämä verkkosivut ovat yleiskielellä.
TyöHäme järjestää rekrytointitapahtumia eli työnhaun tapahtumia. Niissä voit tutustua yrityksiin, keskustella työnantajien kanssa ja löytää työpaikan.
Tutustu myös Tavata alustaan, joka toimii TyöHämeen virtuaalitapahtumien ja verkostoitumisen paikkana. Tavataan voit luoda oman profiilisi, löytää sopivia kontakteja, osallistua tapahtumiin ja sopia tapaamisia esimerkiksi työnantajien kanssa.
Tietoa tapahtumista saat TyöHämeen viikkokalenterista ja sosiaalisen median kanavista.
Seuraa meitä somessa
Piilotyöpaikka tarkoittaa työpaikkaa, josta ei ole julkista ilmoitusta.
Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa löytämään piilotyöpaikan:
Oma työnvälittäjäsi auttaa sinua työpaikkojen löytämisessä. Työnvälittäjät tuntevat hyvin yritysten tarpeet ja voivat yhdistää sinut sopiviin työpaikkoihin.
Sosiaalinen media avuksi. Seuraa sinua kiinnostavan yrityksen sosiaalista mediaa, kuten LinkedIniä ja Facebookia. On hyvä muistaa, että yritykset voivat ilmoittaa avoimista työpaikoista sosiaalisen median kanavissa ennen kuin ne tulevat julkiseen hakuun.
Ole yhteydessä suoraan. Pohdi minkälaisessa yrityksessä haluaisit työskennellä. Kun löydät kiinnostavan yrityksen, voit ottaa siihen itse yhteyttä. Soita yritykseen tai lähetä avoin työhakemus sähköpostilla. Voit myös käydä yrityksessä ja kysyä, tarvitaanko siellä uutta työntekijää. Vaikka heillä ei olisi juuri nyt avoimia paikkoja, he voivat ottaa yhteyttä, kun sopiva paikka avautuu.
Seuraa uutisia. Seuraa ajankohtaisia uutisia, paikallisesti ja valtakunnallisesti. Uutisista voit lukea tarinoita esimerkiksi kasvavista yrityksistä. Näin voit saada vihjeitä uusista työpaikoista.
Verkostoituminen tarkoittaa yksinkertaisesti uusien ihmissuhteiden luomista ja niiden ylläpitämistä. Verkostoituminen on myös tapa löytää uusia työmahdollisuuksia ja tarjota myös omaa apua toisten käyttöön.
Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua verkostoitumaan:
Osallistu tapahtumiin. Käy ammatillisissa tapahtumissa, kuten rekrytointitapahtumissa ja työpajoissa. Nämä ovat hyviä paikkoja tavata uusia ihmisiä ja aloittaa keskusteluja.
Hyödynnä sosiaalista mediaa. LinkedIn on hyvä työkalu ammatilliseen verkostoitumiseen. Päivitä profiilisi ajan tasalle, liity sinua kiinnostaviin ryhmiin ja osallistu keskusteluihin. Voit myös seurata yrityksiä ja henkilöitä, jotka kiinnostavat sinua.
Muista nykyiset verkostosi. Kerro ystäville, perheelle ja työkavereille, että etsit töitä. Näin voit saada enemmän apua ja he voivat myös tietää avoimista paikoista sekä suositella sinua eteenpäin.
Sesonki- eli kausityö on lyhytaikainen työ, joka kestää vain osan vuotta. Sesonkityö on hyvä tapa saada työkokemusta tai kokeilla uutta ammattia.
Sesonkityö voi olla hyödyllistä työllistymisen kannalta näistä syistä:
Kokemuksen kartuttaminen. Sesonkityö tarjoaa mahdollisuuden hankkia työkokemusta, joka voi olla arvokasta, kun myöhemmin haet työtä. Sitä kautta voit myös saada hyviä uusia kontakteja eli verkostoja.
Työelämään tai uuteen alaan tutustuminen. Sesonkityö antaa mahdollisuuden tutustua eri toimialoihin ja työtehtäviin. Näin voit huomata mitkä asiat kiinnostavat sinua ja löytää oman urapolkusi.
Mahdollisuus vakituiseen työhön. Työnantajat saattavat tarjota sesonkityöntekijälle mahdollisuuden jatkaa vakituiseen työsuhteeseen, jos yrityksessä on tarvetta lisätyövoimalle.
TyöHäme järjestää säännöllisesti erilaisia työnhakuvalmennuksia, joissa opitaan työnhaun taitoja ja löydetään työtä. Kysy lisää omalta työnvälittäjältäsi ja seuraa viikkokalenteriamme. Tiedotamme myös sosiaalisessa mediassa tulevista tapahtumista.
Seuraa meitä somessa
Työnhaun tehotreeni on konkreettista työnhakuun keskittyvää lähivalmennusta. Valmennuksessa harjoitellaan työnhakua hyödyntäen erilaisia työnhakukanavia, työnantajien kontaktointia ja työhaastattelutilanteita.
Työnhaun tehotreenin tavoitteena on nopea työllistyminen.
Valmennus kestää 1-8 h sovitulla ajanjaksolla.
Ota yhteyttä omaan työnvälittäjääsi.